Välkommen till:

Föreningen Hemort Grönfjäll.

Här kommer ni att hitta information om bredbandsutbyggnaden under projektets genomförande. Vi hoppas att ni hittar det ni söker.

 

 

2011

JuliNu är det långt mellan gångerna vi uppdaterar. Vi vill passa på att önska er alla en god fortsättning

2008

16 mar   Nätet är driftsatt och fungerande sedan i slutet av januari, som planerat. Ni som vill aktivera anslutningen gör detta genom att kontakta it enheten vid Vilhelmina kommun. Tel 0940-14422. Besök gärna:
http://www.vilhelmina.net/
http://www.vilhelmina.se/

2007

25 nov   Vi har fått in jättemånga tidrapporteringar och vi ska nu redovisa detta vidare. Ni som ännu inte lämnat in tidsredovisningen hoppas vi att ni snarast gör detta. Ni kan antingen maila in era uppgifter eller kontakta Margareta Karlsson, Grönfjäll.

 24 sept            Till och med vecka 40 kommer arbetet att pågå med att göra klart utomhus. De räknar med att  börja montera i fastigheterna kring nyår.
Som det ser ut i dagsläget kommer nätet att vara i drift innan slutet av januari.

 6 aug    Många har redan gjort detta , vilket är kanonbra, men vi har nu en ny deadline: SENAST DEN 31 AUGUSTI
måste alla fastighetsägare ha grävt ner sin slang  och borrat in sin fiber i fastigheten.
Som det ser ut i dag så kommer de att påbörja svetsningen av fibern under september månad.  För rekommenderade mått osv Se fliken utskick>Word dokument eller klicka här: länk för att komma direkt till dokumentet.
Tidsplanen håller fortfarande: Fungerande bredband innan årsskiftet 2007/2008 !

 5 aug    Nu var det ett tag sedan sist. Fiberdragningen är nu klar i alla tre områden med något enstaka undantag. Nästa steg är att förbereda för svetsning, vilket förhoppningsvis kommer i gång under september månad. Vi vill återigen passa på att tacka alla som deltagit i detta arbete. Det är tack vare er insats som gör att detta går att genomföra!

4 aug     Kul att se att så många tidsrapporter kommit in, både via mail, till Margareta och på hemsidan!

20 juli     Nästa dragning
Tidpunkt för snöre och ev. fiberdragning blir måndag 23/7 ca 10.00. Träff vid elskåp, övre infarten till allmänningsområdet. (nära Lennart Classon). Allmänningsområdet står på tur och förhoppningsvis fortsätter jobbet med Henriksfjäll. Kom ni som kan!

18 juli     Kabeln som vi har saknat har kommit! Nu går det att göra klart det som fattas!

               Vill också lägga ut en påminnelse om tidsrapporteringen

              som skrevs ut i utskick 2 dvs: Lämna tidsrapporteringen till hemort@gronfjall.se, eller fyll i listan som ligger i kiosken, alternativt ring in uppgifterna till Margareta 0940-87019 eller direkt på hemsidan http://www.gronfjall.se, tidsrapportering.

17 Juli    För Henriksfjällsområdet gäller samma sak, vi behöver personer, minst 4 stycken men helst minst 6 personer som kan hjälpa till med dragningen av fiber och indragnigen av dragsnöret som förbereder fiberdragningen.. I dagsläget har vi ingen som samordnar detta, men så fort vi vet vem som tar på sig detta så uppdateras hemsidan. Om detta kan göras i samband med dragningen av Allmänningsområdet skulle vara kanonbra! Det behöver inte vara samma personer som drar på båda ställen.

17 juli     För allmänningsområdet så vill vi att ni pratar ihop er om ett tillfälle där minst 4 personer kan delta vid dragningarna. Detta kommer förhoppningsvis att ske någon gång efter den 21:a juli. Lennart Classon (och KG Forsberg ?) hoppas vi kan ansvara för samordningen. (Även Henriksfjäll?)

16 juli     Nu är fiberdragningen nästan klar i Grönfjäll by, alla abonnenter har fått fiber framdragen i sin slang och det vi nu närmast väntar på är en kabel som saknas för att binda samman näten. Förhoppningsvis är detta ordnat och kabel på väg. . .Ett stort tack till alla er som kom och var med under helgens dragningar och till er som ställde upp med maskiner och utrustning som underlättade! Ni som inte kunde vara med denna gång har fortfarande möjlighet att delta, även om ni har huset uppe i byn eller inom Henriksfjällsområdet.

              Ni som har fått fiber framdragen kan nu ordna med håltagning och föra in fibern in i bostaden, förslag på genomförandet finns här:LÄNK eller under fliken utskick  

5 Juli      Nu är det dags för fiberdragning. Den 12 juli kl. 18.00 träffas vi som har möjlighet för en visning i hur det går till. Samling på plan där sopcontainern står.

              Prel. Gemensam arbetsdag för fiberdragning den 14 juli klockan 10. Samling på plan vid containern.

29 juni    Nu är de sträckor som inte fastighetsägare/projektdeltagare eller Tectel/vattenfall  ska förlägga dragna

9 juni      Kartmaterialet finns ute under fliken kartmaterial

1 juni      Hej och gott nytt år på er alla (!) Ser att det var otroligt länge sen sist, en nu börjar det återigen bli tjälfritt i marken och byggnationen börjar att ta fart. Mycket preliminärt blir det en igångsättning i mitten av juni i byn Grönfjäll, och det mindre byanätet på allmänningsområdet. Före den 11 juni måste ni som har egna kablar som passerar sträckningen enligt kartan, få dessa utmärkta. Om det finns ett behov finns det en apparatur att hyra. Hör av er till oss. Telefon och Vattenfalls strömkabel märks ut centralt.

              Vi kommer att arbeta utifrån det kartmaterial som finns på hemsidan, uppdateras kartan , så uppdateras hemsidan.

              Viktig information:

              Upplägget är att en entreprenör får uppdraget att utföra hela förläggningsarbetet fram till tomtgräns där fastighetsägaren får ta vid med beställning av kabelanvisning förläggning (grävning), återställning av marken in till fastigheten, samt borra in fibern i huset.
Detta som den ideella arbetsprestation som finns i KS beslut om kostnadstak(6000Kr) för anslutningar i TREAN-Projektet.
Om ni vill ha anslutning avlämnad på en speciell punkt längst med er tomtgräns där den planerade fibern dras, enligt kartmaterialet. måste ni ordna med uppmärkning av avlämningsplats. (då lämnas slang vid den punkten som ska räcka in i er fastighet, eller ännu bättre: gräv diket klart mot tomtgräns så är det lättare att uppskatta hur mycket slang som ska lämnas av för er del. Slang lämnas av vid tomtgräns.
Läggning, håltagning för slang i fastighet och iföring av slang in i fastigheten sköts av fastighetsägaren. Återställning av egen tomtmark tar vi för givet att ni ombesörjer.

              Grävning av stamnätet Henriksfjäll-Grönfjäll är längre bort, mot höstkanten. Målet är att vi ska ha ett fungerande nät innan årsskiftet 2007/2008.

              Förslag på datum kommer att skickas ut på hemsidan när det är dags.

Återigen: Håll reda på den tid som ni arbetar med allt detta: Denna ska redovisas och det gäller att vi får ihop tilläckligt med ideell verksamhet för att vi ska få utnyttja kostnadstaket på 6000 kr.
Lycka till!

 

2006

4 okt        Har försökt att vänta ut detta så att vi kan komma med klara besked hur allt ser ut. Tyvärr så ligger vi i malpåse just för tillfället, eller i ett mindre vakuum . Kommunens beslut om ett kostnadstak medförde en del omplaneringar som vi inte hade räknat med skulle inträffa, så vi jobbar på för att kunna ge er ett klarare besked. Det mesta av materialet har kommit och samförläggningen med Tectel verkar gå som planerat, däremot de två områdesnäten i byn Grönfjäll och på Allmänningsområdet är inte klart. Vi hoppas komma med mera besked framöver.

 15 aug    Grävstarten är framflyttad, planerad till tidigast v 36, mer information kommer. Vi väntar på material. Vi vill påminna er om att betala in pengarna och skicka papperen; kontrakten och markupplåtelsen till Anna-Lena, så att detta blir klart snarast.

 

14 aug     Just nu är vi på väg mot att se en lösning för att kunna fortsätta med utbyggnaden, vi har under tiden som gått samlat in uppgifter och ringt runt till er som inte svarat på utskicket. Nu är detta arbete klart så nu väntar vi på att materialet ska anlända till oss så att vi kan börja sätta spaden i marken. Vi kommer att placera ut en pinne med ert fastighetsnummer i närheten av er tomtgräns. Det är till denna punkt ni ska gräva, från den bostad som ni hade planerat att dra in fiberkabeln. Fiberkabel kommer att lämnas av vid denna pinne, som ska räcka för att dra in i bostaden. För er som inte valt att gå med, tänk på att kostnaden minst kommer att fördubblas om ni väljer att dra in fibern vid ett annat tillfälle. Passa på !

 

 13 Juli    Vanliga frågor och svar är uppdaterad. Avtalen är på väg ut i pappersform. Sista betalningsdag är 31 juli. Grävning planerad tidigast vecka 32,  2006, det närmar sig med stormsteg.

                 Utskicket finns ute, heter utskick 2 och finns under fliken utskick. Där finns även avtalen. 31 juli vill vi ha dem, gärna tillsammans med betalningen enligt utskicket.

12 Juli     Nu finns kartmaterial ute samt möjlighet att lämna tidsrapport till föreningen på hemsidan.

 

11 juli      Nu var det ett tag sedan sist. Mycket har hänt och mycket är på gång. Som det ser ut nu så ska det börjas grävas v 32, hur och i vilken omfattning är oklart, med det är på gång, det är helt klart. Vi är i skrivande stund på gång med vårt andra utskick och ni kan vänta er det i slutet av nästa vecka. Vi har riktigt goda nyheter, och en prisbild som är lite över förväntan, främst beroende på att vi har blivit så många som är intresserade av detta, i kombination av att vi fått samlägga en stor del av nätet i samma veva som vattenfall när de nu förnyar starkströmsnätet. Det  är nu nästan 60 st som har anmält sitt intresse för detta och vi hoppas att vi kan erbjuda en sån fördelaktig lösning så att alla finner detta så intressant och prisvärt att ni fortfarande vill vara med när det äntligen grävs.  Tyvärr så blir det ont om tid i sådana projekt, men vi hoppas att ni står i startgroprna och skickar in de avtal vi nu skickar ut. Tyvärr kan vi inte ta emot avtalen per e-post men vi hoppas att ni kan skicka dessa snarast till oss. Sola lugnt!

4 juni       Vi är nu 53 st som är intresserade av en anslutning. Vi har börjat se över hur
ledningsnätet ska dras, så är ni en av dem som har varit tveksam och i dagsläget
svarat nej, så går det fortfarande att ändra sig. Ring, maila eller fyll i formuläret till
vänster!

30 maj Vi har nu börjat med att ringa runt till er som ännu inte svarat på utskicket Vi är nu 43 st som är anmälda som intresserade till detta

28 maj Vanliga frågor och svar uppdaterad

23 maj Arbetet med att börja se över var nätet ska gå har påbörjats, vi har i dagsläget  26st som har svarat att de är intresserade. 29 st har svarat att de inte är intresserade och ca 80 st som inte har svarat på utskicket. Fortfarande så kommer det in
anmälningar både via webb, e-post och brev.

17 maj  Nu finns utskicket som gått ut till er i brevform under fliken utskick.

16 maj Vanliga frågor och svar läggs ut.

 

 

Gronfjall.se